Bun venit! Intra Inregistreaza-te

cautare avansata

The Mountain Path - articole selectate

The Mountain Path - articole selectate
14 martie, 2010 09:35
Articole interesante despre Bhagavan gasesti la pagina urmatoare (in limba engleza):

http://www.ramana-maharshi.info/m_path/m_path.htm

Este vorba de o revista editata de Sri Ramanasramam, aparuta intii in 1964. Articole din perioada 64/65 sint disponibile la aceasta adresa. Nu sint toate pe "linia" Maharshi. Am vazut de exemplu un articol tradus dupa Robert Linssen despre o disputa in scoala Ch'an de meditatie. Si altele la fel despre buddhism etc. Deci, o abordare mai generala sau, in spiritul de azi, globalizanta.Editat de 3 ori. Ultima editare la 25/02/2017 10:32 by admin.
Re: The Mountain Path - articole selectate
10 februarie, 2016 02:47
Apropos de buddhism, am observat ca multi se refere la ultimele clipe ale lui Ramana in termen de "Maha-Nirvana", un termen Buddhist din ce stiu eu. Am auzit aceasta expresie si la David Godman si la actualul administrator al ashramului si la multi altii.
Re: The Mountain Path - articole selectate
25 februarie, 2017 10:31
Maha-nirvana nu este neaparat un termen din vocabularul lui Ramana desi, pina la urma, nu e departe de realizarea finala a lui Bhagavan. Ramana a avut o realizare in afara definitiilor clasice. Ulterior a citit si a identificat ceea ce a realizat in termenii filozofiei familiare (Vedanta). Dar, pina la urma toti hindusii folosesc cu o anumita lejeritate expresii din scoli diferite care, pina la urma, exprima cam acelasi lucru. Maha-nirvana este incetarea finala a oricarui flux karmic, deci eliberarea totala si finala.
Regretam dar numai utilizatorii inregistrati pot posta in acest forum.

Click aici ca sa intri